توانایی تشخیص علائم فیزیکی اضطراب به اندازه نشانه های روانشناختی آن مهم است. علائم جسمانی اضطراب می تواند در هنگام احساس استرس و اضطراب ظاهر شود. هنگامی که در بحبوحه حمله اضطرابی یا اضطراب موقعیتی قرار دارید ، ممکن است متوجه این نشانه های فیزیکی شوید. علائم فیزیکی اضطراب می تواند حتی زمانی رخ دهد که فکر نمی کنید دلیلی برای وجود اضطراب داشته باشید. این علائم می تواند اثرات جسمی قابل توجهی بر سلامت کلی شما داشته باشد.
برخی نشانه های اضطراب در سیستم های مختلف بدن عبارتند از:
سیستم عصبی مرکزی:
اضطراب و هراس طولانی مدت می تواند باعث شود که مغز شما به طور منظم هورمون های استرس زا را آزاد کند. و به دنبال آن علائمی مانند سردرد ، سرگیجه و افسردگی را افزایش دهد.
هنگامی که احساس اضطراب و استرس می کنید ، مغزتان، سیستم عصبی شما را با هورمون ها و مواد شیمیایی که برای کمک به شما در پاسخ به حملات اضطرابی و تهدید طراحی شده است ، پر می کند. آدرنالین و کورتیزول دو نمونه از این هورمون ها هستند.
در حالی که استرس گاهی مفید است (مثلا ورزش کردن نوعی استرس فیزیکی موقت و مفید است)، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هورمون های مرتبط با استرس می تواند برای سلامت جسمی شما بسیار خطرناک باشد. به عنوان مثال ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض کورتیزول می تواند باعث چاقی و دیابت شود.
سیستم قلبی عروقی:
اختلالات اضطرابی می توانند باعث ضربان قلب بالا، تپش قلب و درد قفسه سینه شوند. همچنین ممکن است باعث ایجاد فشار خون بالا و بیماری قلبی شوند. اختلالات اضطرابی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر را نیز افزایش دهد.
دستگاه گوارش:
اضطراب همچنین بر سیستم گوارشی شما تأثیر می گذارد. میتواند باعث ایجاد و یا تشدید زخم معده ، تهوع ، اسهال و سایر مشکلات گوارشی شود.
ممکن است بین اختلالات اضطرابی و ایجاد سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نیز ارتباط وجود داشته باشد. سندرم روده تحریک پذیر می تواند باعث استفراغ ، اسهال یا یبوست شود.
سیستم ایمنی:
اضطراب می تواند واکنش استرسی در بدن شما ایجاد کند و سیل مواد شیمیایی و هورمون ها مانند آدرنالین را در بدن شما آزاد کند.
در کوتاه مدت ، این امر ضربان قلب و تنفس شما را افزایش می دهد ، بنابراین مغز شما می تواند اکسیژن بیشتری دریافت کند. این شما را آماده می کند تا به شرایط اضطرابی واکنش مناسب نشان دهید. سیستم ایمنی بدن شما حتی ممکن است به طور مختصر تقویت شود. اما اگر مکرراً احساس اضطراب و استرس می کنید یا هر حمله اضطرابی مدت زمان طولانی طول می کشد ، بدن شما هرگز سیگنال بازگشت به عملکرد طبیعی را دریافت نمی کند. این موضوع می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کرده و شما را در برابر عفونت های ویروسی و بیماری های دیگر آسیب پذیر کند.
دستگاه تنفس:
اضطراب باعث ایجاد تنفس سریع و سطحی می شود. اگر بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) دارید ، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان به دلیل عوارض مربوط به اضطراب باشید. اضطراب همچنین می تواند علائم آسم را بدتر کند.
اثرات دیگر
اختلالات اضطرابی می تواند علائم دیگری نیز ایجاد کند ، از جمله:
- سردرد
- تنش عضلانی
- بی خوابی
- افسردگی
- انزوای اجتماعی
سلام آقای دکتر خسته نباشید.
من ۲۲ سالم هست و دوسال پیش ورزش کار حرفه ای بودم و دچار بیش تمرینی و پافشاری در تمرین سنگین شده بودم و از اون به بعد دچار کیفیت پایین خواب و مشکل گوارشی و ضعف شدید عضلات و پرش عضلات شدم و تو این دوسال کمی وضعیتم بهتر شده ولی کامل خوب نشدم .و تست خواب و دکتر و اینا زیاد رفتم همه تشخیص دادن ک مشکل اضطراب و استرس هست. ولی هیچ قرصی تا حالا مصرف نکردم . ایا این دوره مناسب من هست؟
سلام
بله برای شما بسیار مفید خواهد بود
سلام من این دوره را خریدم چطور به دستم میرسه
از لحظه خرید، دوره بصورت آنلاین در دسترس است
سلام،محصولات شما قابل دانلود هست؟
بعضی فایل های صونی تصویری ذرس ها بله ولی بطور کلی محتوا بصورت آنلاین در دسترس است و بصورت پکیج دانلودی نیست.
با سلام بنده کلیت عصبی دارم واضطراب ایندووره شمامفید خواهد بود؟
بله حتما
درود. فرزندم از لحاظ دارویی، درمان را شروع کرده برای اضطراب اجتماعی شدید، این دوره غیردارویی چگونه موثر است برای ایشان؟
این دوره میتواند در کنار درمان دارویی مفید باشد و بیشترین کمکی که از این دوره کسب خواهند کرد در بلند مدت و برای تغییر شناخت و ذهنیت هایی است که منجر به اضطراب می شود.
خیلی کامل بود ممنون
سلام ودرود خدمت شما
آقای دکتر آیا این دوره شامل درمان انواع اختلالات اضطرابی که بالا فرمودید (پانیک، اضطراب اجتماعی، فوبیا، وسواس جبری، استرس پس از سانحه) میشود؟ یا روی اختلالات اضطرابی خاصی تمرکز دارد؟
این دوره روی کنترل علایم و نشانههای مشترک اختلالات اضطرابی تمرکز دارد.
برخی انواع فوبیاهای خاص و شدید ممکن است به درمان های اختصاصی دارویی و یا غیردارویی جداگانه نیاز داشته باشند.
با عرض سلام و ادب جناب دکتر امیری.من دقیقا خودمم نمیدونم چه مشکلی دارم و پیش خیلی از روانپزشک ها رفتم و نتیجه نگرفتم..مشکل من بعد از فوت پدرم و مصرف حشیش شروع شد..مشکل اصلیم عدم تمرکز، و زمانی که از خانه خارج میشم اگر فردی هم در 100 متری من باشه احساس میکنم داره به من نگاه میکنه! یا مثلا وقتی تو ماشین نشستم اگه شخصی که کنارم نشسته به من نگاه کنه نمیتونم خودمو کنترل کنم و مجبورم کلا به اون سمت نگاه نکنم و در مواجهه با افراد چهره به چهره به شدت برام سخت هست و باید عینک آفتابی بزنم همیشه..مشکل من چیه؟؟ ممنون میشم جواب بدید..کنترل زندگیم از دستم خارج شده و خونه نشین شدم.
بهتر است در قدم اول ویزیت حضوری روانپزشک داشته باشید.